BLOG

Lowkey shoot

24-5-2020 door Walther 

Met een compacte autopole en een magic arm van Manfrotto kon ik de gridded Elinchrom stripbox nu handig aan het plafond hangen. Het is m'n eerste low key plaat van 2020 met Donika, blij met het resultaat.

Donika Davids, lowkey, elinchrom gridded stripbox

Windsurfen Makkum 20-5-2020

20-5-2020 door Walther 

Prachtig weer, perfecte wind en een mooi zonnetje, reden om de 400mm 2.8 maar weer eens van stal te halen voor wat windsurf platen.

Windsurfen, Makkum, Friesland, surffotografie

Windsurfen, Makkum, Friesland, surffotografie

Empty Amsterdam

15-5-2020 door Walther 

Heel Nederland zat weken soort van op slot door de covid lockdown, afgelopen maandag is weer eea vrijgegeven. Reden om met Donika toch nog even snel een toeristvrij Amsterdam te bezoeken. Voor Amsterdamse begrippen was het idd super rustig, bij het centraal station, op de dam, bij de IJpromenade, bizar!
Geschoten met de Elinchrom ELB500, het blijft een superfijne robuste en portable flitsset met veel power, erg tevreden mee!

Donika Davids, IJpromenade, Amsterdam

Architectuur op de IJpromenade

14-5-2020 door Walther 

Architectuur fotografeer ik niet zo vaak, gek eigenlijk, want het is best leuk om gave hoeken te zoeken. Gisteren in Amsterdam toch even wat gemaakt bij de IJpromenade: een blik op de A'dam toren en het Eye Filmmuseum.

Amsterdam architectuur, Eye Filmmuseum, A'dam toren

Anderhalve meter shoot

9-4-2020 door Walther 

Door de corona crisis hadden we 4 weken niet geschoten, vandaag de eerste anderhalve meter shoot met Donika bij de Haarrijnse plassen, featuring kleding van Cajubrasil.

Anderhalve meter shoot met Donika

Zonsondergang Tjerkwerd

3-4-2020 door Walther 

Op de terugweg van Makkum naar huis ben ik even binnendoor gereden en kwam bij Tjerkwerd deze molen tegen. Ik ben toch even terug gereden om deze plaat te kunnen schieten.

Zonsondergang Tjerkwerd

Urbex in België: Klooster G

30-3-2020 door Walther 

Je hebt geen idee wat je aan gaat treffen, dus supercool dat urbexen! Klooster G

Stone Golem live in Wateringen

26-3-2020 door Walther 

Stone Golem al eerder in Estrado Harderwijk gezien en dat was dermate cool dat er een vervolg moest komen!

WS20200214_5320BW

Fisheye fun

15-2-2020 door Walther 

De fisheye was altijd een van mijn meest gebruikte lenzen maar sinds ik de Canon EF16-35mm f/2.8L III USM heb gebruik ik de fisheye een stuk minder merk ik. De Canon vangt natuurlijk net iets minder extreem beeld, maar hij is scherper en de AF is veel sneller dan de Sigma fisheye. Voor deze minishoot met Donika op de brug heb ik toch de Sigma maar weer eens ter hand genomen.

Fisheye fun met Donika

De Kraan

28-1-2020 door Walther 

Afgelopen zondag schoten we met een super mooi zonnetje deze kraan. Natuurlijk ingeflitst om de kleurtjes nog wat meer pep te geven, dit keer met de ELB500.

De Kraan

Skalar - reflections on light and sound | Exhibition

24-1-2020 door Walther 

Gisteren Skalar art in de Westergasfabriek (Amsterdam) bekeken. Ik had deze bijzondere installatie eerder in Berlijn gezien en was toen al erg onder de indruk. Vanwege de grote koepel is de westergasfabriek naar mijn idee een betere locatie!

WS20200123_4043

De eerste klus is weer een feit

6-1-2020 door Walther 

De kop is er af, afgelopen zaterdag schoot ik met Donika als flits assistente de nieuwjaarsreceptie van de IV-groep in het Dolfinarium.

Hallo 2020!

1-1-2020 door Walther 

Het jaar begonnen met mist. Ik kwam nieuwjaarsdag terug van de nieuwste star wars met beide zoons en zag dit tafereeltje. Dus snel naar huis gereden om een camera te halen en het even vast te leggen. M'n statieven lagen nog op kantoor, maar met de bonenzak ging het ook prima!

Benzinepomp, long exposure, Putten

Nieuwe investeringen

Na drie jaar werd het tijd om mijn trouwe werkpaard (lenovo thinkpad P50) te vervangen. Ben al meer dan 20 jaar verstokt thinkpad fan. Super robuust en duurzaam, on overtroffen keyboards en groot fan van de trackpoint ipv touchpad. Het moest dus sowieso weer een Thinkpad worden en na een aantal jaren afwezigheid heeft Lenovo inmiddels ook weer opvolgers met 17" schermen. Het maakt de laptop wel erg groot en lomp, maar het is toch wel superfijn als je dagelijks op 4K werkt (en je ogen geen 18 meer zijn). Dus de knoop maar doorgehakt en een Lenovo P73 aangeschaft. Met I9 processor, 3 SSD Samsung Pro SSD's, 4K 17" beeldscherm en 128Gb memory. Hier moet ik me voorlopig weer ff mee behelpen :). En ja, de rugzak ook maar vervangen, want die nieuwe paste er natuurlijk niet in.....

Verder heb ik net de eerste gravity backdrops achtergronden ontvangen. Handpainted, one of a kind. Heb ze in meerdere kleuren, en ze zien er echt geweldig uit. Kan niet wachten er mee te gaan schieten!

LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure

Even op pad geweest in mijn geliefde Friesland om het LUNA festival vast te leggen. Prima sfeertje in Leeuwarden en weer een leuke uitdaging low light fotografie. Lees meer over de kunstenaars op de site van het media art festival
WS20191130_2791