BLOG November 2013

Canon batterij LP-E6 voor GoPro

Nadeel van de GoPro is dat de batterijduur vrij kort is, deze Tehkron CagePro lijkt dat op de lossen: je kunt de normale LP-E6 batterij van je Canon DSLR gebruiken. Niet echt een goedkope oplossing, bijkomend voordeel is wel dat je ook filters kunt gebruiken. Het enige wat ik niet kan achterhalen of het geheel ook waterdicht blijft...

Canon EOS 7D Mk II komt in Q1 2014

'pro APS-C' met nieuwe sensor, wifi, gps en wederom een nieuw AF systeem. Je begint je toch af te vragen hoevel ruimte er nog zit tussen 5D mk III, 6D en 70D. Zie canonrumors. Ben benieuwd naar de uiteindelijke prijs en specs.

Woonzorgcentrum de Schauw voor de sloop

8-11-2013 door Walther 

Gisteren de kans gehad om in het hoofdgebouw van woonzorgcentrum "de Schauw" in Putten wat platen te schieten. Binnenkort start de asbestsanering en dan gaat het tegen de vlakte. Ik was eigenlijk wat te laat, het merendeel aan inrichting was al weg en de stroom was al afgesloten.
Manager Kleis Hensen gaf me ondanks de troep alle ruimte om ea te verkennen. Ik heb toch nog wat leuke details kunnen vangen, hartelijk dank voor deze mogelijkheid! Erg bijzonder trouwens om bij een enorme stilte door zo´n groot gebouw te lopen en wat spaarzame getuigen van eerdere bewoners en werknemers tegen te komen. 
In principe zou je objecten neer kunnen leggen voor een mooie compositie, maar ik had heel erg de neiging het precies zo vast te leggen zoals ik het aantrof. Maf eigenlijk, je weet dat het gesloopt wordt en de rommel de container in gaat, maar toch ontstaat een gevoel dat je alleen getuige bent en niets mag aanraken. In elk geval me keurig aan het urbex motto "Leave nothing but footprints, take nothing but pictures" gehouden.
Een leuk experiment en zeker de moeite waard om eens vaker een slooppand te verkennen. De eerste uitwerkingen in deze fotoset, meer volgt. In elk geval genoeg materiaal voor een regenachtige zondagmiddag verzameld, bijvoorbeeld voor nog een mooie set in zwart/wit :). 

Firmware update Canon EOS 5D mk III hangt

4-11-2013 door Walther 

Op nieuwe nieuwe 1.2.3 firmware voor de Canon 5D mk III kreeg ik ook na meerdere pogingen maar niet geïnstalleerd. Zowel via de CF card als met een usb kabel via de PC bleef hij eindeloos op 'loading...' staan. Uitschakelen lukte niet meer, enkel de accu's verwijderen. Gelukkig startte hij daarna wel weer gewoon op.
Geswitched naar enkel orginele Canon accu's maar ook dat maakte geen verschil. Uiteindelijk een soorgelijk geval op het web gevonden waarbij een nog aanwezige EyeFi card de boosdoener was. Dit eerst genegeerd wat ik heb geen EyeFi kaart. Toen bedacht ik me dat er in het twee card slot nog wel een SD kaartje voor noodgevallen zat .Deze verwijderd en voila: de update verliep vlekkeloos.
Conclusie: firmware update bij de Canon EOS 5D mkIII van CF of PC lukt niet als er naast je CF card ook nog een SD card in het tweede slot zit!